ARGUS 4.2

Programbeskrivelse


Oversigt

Argus er computerprogram til astrologiske beregninger, tegninger og tabeller, som en astrolog har brug for som grundlag for en astrologisk analyse. Programmet klarer lang række horoskoptyper og teknikker.

Live-horoskopet er en interaktiv horoskoptegning med fødselshoroskop og et valgbart sæt progressive- og transitplaneter, samt et valgbart verdenskort. Brugeren kan nu styre fødselstid, -sted og begivenhedstidpunkt og se horoskopet bevæge sig og aspekter opstå og forsvinde.

Derudover er Argus udstyret med et scriptfortolker. Et script er en tekstfil med en række data og instruktioner, som Argus kan forstå og håndtere. Et script kan være en horoskoptydning, eller det kan være en særlig tabel eller udskrift, som Argus ikke har indbygget. Med sådanne scripts kan Argus udbygges i det uendelige.

Der findes en række færdiglavede tydninger til Argus, som kan købes som ekstratilbehør, og desuden levers Argus med fire tydningsscript-skeletter, som brugeren selv kan fylde tekst i ved hjælp af den indbyggede scripteditor.

Den ultrapræcise Swiss Ephemeris sikrer nøjagtige planetstillinger fra 3000 BC-3000 AD.

Det indbyggede ACS atlas har en database på en kvart million byer med bredde- længdegrader, tidszoner og sommertider.

En indbygget fødselsdatabase holder styr på diverse samlinger af fødselsdata.

Backup af data og indstillinger sker automatisk en gang om ugen.

Beregninger:

Som det fremgår af nedenstående har programmet en masse indstillingsmuligheder. Man behøver dog ikke være ekspert for at benytte programmet, der på forhånd er indstillet til normalt brug.

Radix

Progressiv , herunder tertiær 1+2 med valgbar progressionsnøgle (Naibod, Kündig, Solar arc m.fl) samt konvers progression.

Solar/Lunar med valgbar tropisk eller siderisk beregning

Transitter direkte eller konverse

Composite traditionelt eller Robert Hand metode

Relationshoroskop med to forskellige beregningsmetoder

Aspekter Internt i et horoskop eller mellem to horoskoper.

Orbis : Individuelt valgbare orbissæt for forskellige horoskoptyper

Synastri horoskopsammenligning og kryds-aspekter

Midpunkter sorteret

Midpunkt træer i diverse sorteringer

Harmonics , også negative og decimaltal

Sideriske positioner med valgbar ayanamsha


Grafik:

Enkelt horoskoptegning, fire forskellige varianter med individuelle valgmuligheder for aspektlinier, farver, orientering, symbolstørrelse, positionsangivelser etc. Dobbelt horoskoptegning med aspekter mellem de to horoskoper.

Tegning uden huse

Astrogeografisk verdenskort med kurver for hvor de enkelte planeter står på et hjørnehus.

Grafisk transitoversigt (måned eller år) og progression (5 eller 60 år)

Aspektgitter


Database:

En kvart million steder på hele jorden med tidszone og sommertidsangivelser. Når man vælger en by fra listen, indsæsttes den korrekte tidszone automatisk. Dertil kan man selv indsætte ekstra stednavne, hvis man savner nogle, eller hvis man vil have dem stavet anderledes.

Fødselsdatabase til at lagre fødselsdata med søgning og sortering. Man kan sagtens have flere forskellige databaser åbne på skærmen samtidig, de har hver sit faneblad, så man hurtigt kan klikke frem og tilbage mellem dem og flytte data fra den ene til den anden.


Programfunktioner:

Du aktiverer de forskellige horoskoptyper, aspekter, beregninger, tabeller etc. ved at klikke på ikoner på programmets funktionspanel på næsten samme måde som på windows skrivebord. Ikonerne er brugerdefinerbare, du kan lave nye, oprette nye funktioner, fjerne dem, du ikke skal bruge, og flytte ikonerne rundt så de bliver placeret hensigtsmæssigt i forhold til hinanden.


Makroer:

Det er muligt at indtaste programkommandoer og lave sløjfer, således at komplekse udskriftsjob kan automatiseres.


Tydninger:

Argus leveres med en minitydning, der blot tjener som en demonstration af, hvordan det fungerer.

Desuden medleveres fire tydningskeletter, som man selv kan indsætte tekst i med den indbyggede scripteditor.

Mere avancerede tydninger kan købes som tilbehør.


Scipting for nørder

XLI Script sproget, der er en del af Argus er åbent for at brugeren kan skrive sine egne tydninger og programtilføjelser. En særlig programmeringshåndbog (på engelsk) kan downloades fra vores download-side


Prøveversion og registrering

Argus 4 har et registreringsvindue, hvor man indtaster sin programlicens (registreringsdata). Den gratis download er registreret til kun at kunne lave radixhoroskoper for år 2010. For at kunne prøve programmet i fuldt omfang, kan man rekvirere en prøvelicens, der gælder i en begrænset periode (f.eks. 4 uger). Køber man herefter programmet, får man en slutlicens, der blot indtastes i stedet, hvorefter programmet kører i fuldt omfang.

Programudskrifter kan frit benyttes til bøger, artikler etc. Tilbehørstydninger kan dog have særlige betingelser.


Minimum hardware krav:

Hvis skærmen er mindre end XGA opløsning, vil nogle af livehoroskopets knapper og afkrydsningsfelter være utilgængelige.