DOWNLOAD SIDE
Argus 4.2 - Download

(revision 27)

Du kan lave en komplet installation af Argus 4.2 på din computer direkte fra denne side.

Efter installationen kan du umiddelbart starte og benytte programmet i begrænset omfang, dvs, at radixhoroskopet skal være for udgivelsesåret. For at få det til at virke i fuldt omfang indtaster du blot nogle få linjer registreringsdata i programmets info-boks.

Disse registreringsdata får du ved køb af programmet. Bestilling kan foretages på vores ordreformular (klik på prisliste), hvor du kan vælge online betaling med VisaDankort, Mastercard eller PayPal, eller du kan betale med homebanking.

Prøv det gratis i 1 måned: Du kan også maile os med navn og adresse og email og få en midlertidig licens på en måned til at afprøve programmet i fuldt omfang. Denne licens består ligeledes af nogle få linier registreringsdata, du blot skal indtaste.

For at installere programmet klikker du blot på linket herunder. Du vil nu afhængig af din internetbrowser få besked om at programmet er ukendt og derfor potentielt skadeligt. Det kan være nødvendigt at klikke "mere information" for at få en knap frem med "kør" eller "kør alligevel". På Edge browseren er der et ikon foroven med downloads, du kan klikke, i Chrome kommer det frem i bunden af skærmen.

Hvis du vælger gem på disk, skal du vælge en mappe på harddisken at gemme installationsfilen på, så du efterfølgende kan dobbeltklikke den for at starte installationen. Vælger du en mappe på en USB-memorystick, kan du efterfølgende installere programmet på en anden computer - (eller på USB-stick'en!).

OPDATERING: Hvis du har Argus 4.0 i forvejen og installerer Argus 4.2 "oven i" din allerede kørende version, vil programmet blive opdateret med de nye funktioner og normalt uden tab af data. Alligevel bør du sikre dine data med backup inden du installerer, der kan altid gå noget galt. Men du skal have en ny licenskode, da opdateringen ikke er gratis, se prisliste.

INSTALLÉR ARGUS4.2 (Størrelse: 7 Mbytes - revision 27 - okt 2023)

Vejledning til programmet er indbygget, men du kan også downloade en PDF-udgave af manualen her:
Argus 4.2 manual (PDF)

Opfølgning: Argus 4 bliver løbende revideret med småforbedringer og fejlrettelser. Et overblik over disse ændringer finder du her: Revisions-historik For at få revideret din installation, skal du blot installere Argus 4.2 igen, dine data og indstillinger forbliver uberørte.TIDLIGERE VERSIONER AF ARGUS

Den første Argus (ver 3) udkom i 1995. Argus 4.0 udkom i 2005.Hvis du er eksisterende bruger, og ikke ønsker at opdatere, kan du stadig downloade de gamle versioner eller den tilhørende vejledning ved at klikke på nedenstående links.

Installer Argus 3.1 (Størrelse: 2.3 Mbytes)

Argus 3.1 Bruger vejledning PDF-format) (Størrelse: 95 Kbytes)
 • Argus 3.1 revision 28 patch (kræver tidligere Argus 3.1 installeret)

  Installation af REVISION 28 patch: Hvis du har en ældre udgave af ver 3.1 kan du hente seneste revision. Denne download udskifter kun "motoren" i systemet, så du ikke behøver bekymre dig om at dine data evt bliver overskrevet.

  INSTALLÉR ARGUS4.0 (Størrelse: 2.7 Mbytes)
  Argus 4.0 Bruger vejledning PDF-format) (Størrelse: 700 Kbytes)
  Argus 4.0 revision 13 patch (kræver tidligere Argus 4.0 installeret)
  Installation af REVISION 13 patch: Hvis du har en ældre udgave af ver 4.0 kan du hente seneste revision. Denne download udskifter kun "motoren" i systemet, så du ikke behøver bekymre dig om at dine data evt bliver overskrevet.  SWISS EPHEMERIS

  Swiss Ephemeris er et meget nøjagtigt planetberegningsmodul, som er en del af Argus 4. Men der findes en udvidet udgave, der består af tabeller, som kan downloades her. Den fylder ca 35 Mb på harddisken.

  Fordelene ved denne udgave er:

  Indeholder tabeller for en nogle asteroider og Kuiperbælteplaneter samt Transpluto og Lilith. Med de to moduler ephgenx.xli og ephgeny.xli der følger med Argus 4.2 kan man beregne efemerider for disse himmellegemer/punkter.

  Medmindre man har specielt behov for disse egenskaber, kører Argus 4 fint uden at man installerer Swiss Ephemeris.

  Installationsprogrammet vil foreslå placering i mappen C:\SWEPH. Hvis Argus også er installeret et sted på C-drevet, skulle den hermed selv kunne finde Swiss Ephemeris efter installationen. Da installationsfilen er stor, kan det godt tage lidt tid.

  INSTALLER SWISS EPHEMERIS  ARGUS TILBEHØR - TYDNINGER
  Argus tilbehør kræver normalt en adgangskode for at virke. Tydningen vil selv spørge efter denne adgangskode, og den skal kun indtastes én gang, hvorefter programmet husker den i al fremtid.

  Du har derfor i princippet kun glæde af at downloade disse, hvis du har købt en adgangskode, der passer til din Argus.  PCM - Cosmic Mirror 2

  Brugsvejledning bliver installeret sammen med tydningen, og lagt i PCM2 mappen under Argus. Du kan ikke læse den direkte fra Argus, men du kan åbne den med din internet browser.

  Installationsvejledning (gem evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):


  PCM 2 - kom-igang-vejledning (PDF)

  *) Kom-igang vejledningen kommer direkte frem i dit browservindue. Du kan så eventuelt gemme den på skrivebordet med browserens Fil | Gem som... Under alle omstændigheder bliver vejledningen også lagt ind under Argus i PCM2 undermappen ved installationen, hvor du kan åbne den med browseren.

  Hvis du ikke kan åbne vejledningen, kan det være, fordi du ikke har Acrobat Reader installeret i dit system. Du kan downloade og installere dette gratis program fra www.adobe.dk  PCMF - Interaktivt årshoroskop

  Brugsvejledning bliver installeret sammen med tydningen, og lagt i PCMF mappen under Argus. Du kan ikke læse den direkte fra Argus, men du kan åbne den med din internet browser.

  Installationsvejledning (gem evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):

  Interaktivt årshoroskop - kom-igang-vejledning(PDF)

  *) Kom-igang vejledningen kommer direkte frem i dit browservindue. Du kan så eventuelt gemme den på skrivebordet med browserens Fil | Gem som... Under alle omstændigheder bliver vejledningen også lagt ind under Argus i PCSYN undermappen ved installationen, hvor du kan åbne den med browseren.

  Hvis du ikke kan åbne vejledningen, kan det være, fordi du ikke har Acrobat Reader installeret i dit system. Du kan downloade og installere dette gratis program fra www.adobe.dk  PCSYN - Parhoroskop

  Brugsvejledning bliver installeret sammen med tydningen, og lagt i PC-SYN mappen under Argus. Du kan ikke læse den direkte fra Argus, men du kan åbne den med din internet browser.

  Installationsvejledning (gem evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):

  Parhoroskop - kom-igang-vejledning(PDF)

  *) Kom-igang vejledningen kommer direkte frem i dit browservindue. Du kan så eventuelt gemme den på skrivebordet med browserens Fil | Gem som... Under alle omstændigheder bliver vejledningen også lagt ind under Argus i PCSYN undermappen ved installationen, hvor du kan åbne den med browseren.

  Hvis du ikke kan åbne vejledningen, kan det være, fordi du ikke har Acrobat Reader installeret i dit system. Du kan downloade og installere dette gratis program fra www.adobe.dk  PCSYN - Børnehoroskop

  Installationsvejledning (gem evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):  Stikordstydning

  Installationsvejledning (gem eller udskriv evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):

 • Før tydningen skal der beregnes et horoskop, tydningen kan behandle. Kør først radixhoroskopet.
 • Når beregningen er færdig, kan du klikke på Tydninger | Stikordstydning
 • Tydningen kan også bruges til andre horoskoptyper, blot de er beregnet først.


 • Transittydning

  Installationsvejledning (gem eller udskriv evt denne side, så du har den ved hånden, når tydningen skal installeres):

  I BRUG

  Før transittydningen skal der beregnes nogle transitter, tydningen kan behandle.

  Når beregningen er færdig, kan du klikke på ikonet for transittydningen  CORREX

  Specialmodul for Kündig korrektion

  Argus har fra fødslen indbygget Kündig snitberegninger, og er også i stand til at lave progressioner med Kündigs solnøgle. Hvis man imidlertid er konsekvent bruger af Kündig, er det alligevel et besværligt arbejde at få overblik over både progressions- og transitaspekter for alle begivenheder på flere forskellige Kündigsnit og sammenholde dem med/mod hverandre.

  Her kommer CORREX ind, idet man ved at indtaste det opgivne fødselstidpunkt og et antal begivenheder, kan få udskrevet relevante transit og progressionsaspekter for tre nærmeste snit i praktiske kolonner til sammenligning.

  Modulet er her til download og kan umiddelbart køre i forbindelse med testversionen af ARGUS. Vil man bruge det med en registreret version, må man også registrere (og betale) for CORREX.

  CORREX Vejledning

  Vejledningen kommer direkte frem i dit browservindue. Du kan så eventuelt gemme den på skrivebordet med browserens Fil | Gem som... Under alle omstændigheder bliver vejledningen også lagt ind under Argus i CORREX undermappen ved installationen, hvor du kan åbne den med browseren.  Utility XLI script filer:

  Nedenstående småmoduler er til fri download og brug. I Argus 4 findes nogle af dem allerede.(auxpos, bio,ephgen, lilletyd (minityd)).

  Når du har downloadet en eller flere af nedenstående filer til din ARGUS mappe, kan du kalde dem fra Argus 4 ved at klikke på FIL | Kør XLI modul og vælge det pågældende modul.

  For at downloade et modul, klik med HØJRE musetast, og vælg "gem destination som", "save target as". "save link as" afhængig af, hvilken browser, du benytter. Modulet skal så gemmes i din Argus4 mappe (der typisk er C:\ARGUS4, medmindre du har installeret programmet andesteds).

  Fra og med Argus 4.2 revision 23 (nov 2015) kan du installere disse moduler inklusive funktions-ikon direkte fra Argus:

  1. I feltet med ikonerne, klik med HØJRE musetast for at få Funktionshåndteringsvinduet frem
  2. I funktionshåndteringsvinduet, klik knappen "installer modul" hvilket åbner en filmenu
  3. I filmenuen står filnavnet "List", det lader du blot stå og klikker på ÅBN knappen.
  4. Der åbner hermed en modul-liste. Vælg det ønskede modul og klik OK
  5. Tilbage i funktionshåndteringsvinduet, klik OK-knappen
  6. Der er nu et nyt ikon til at starte tydningen / modulet


  Script Language (XLI) Edition 2020 - new

  Hvis du har lidt programmeringsfærdigheder, har du måske lyst til at eksperimentere med at skrive dine egne moduler eller tydninger. Med script-sproget kan du lave menuer, skrive egne tydninger, udskrive astrologisk information, beregne, tegne grafik og diagrammer i dit personlige layout.

  Håndbogen blev oprindelige skrevet til DOS versionen, men er blevet opdateret, så den dækker de nye muligheder, der er i Argus versionen. Første del er generel information med eksempler, anden del er et komplet opslagsværk til alle XLI- funktioner med eksempler.

  Bogen er på engelsk.

  XLI-Manual (1.1 MB PDF format)